Excellence koudschuim matras Better Night

Het Better Night matras Excellence heeft een kern van HR55 koudschuim en voelt daardoor hard aan. 

Hoogte/dikte: 25 cm
Afdeklaag: koudschuim
Garantie: 5 jaar
Excl. BTW Incl. BTW
Excl. BTW Incl. BTW
Gratis levering in België & Nederland
90 dagen slaapgarantie
Gratis retourneren van oude matras
Bestel online of telefonisch
Klantenservice: 053 41 88 33

Beschrijving

Het Better Night matras Excellence heeft een kern van HR55 koudschuim. Een koudschuim matras is ideaal voor wie graag een harde matras heeft.

Koudschuim kern

Het woord 'koudschuim' is afgeleid van de term 'cold cure moulding'. Deze schuimsoort kenmerkt zich door een open celstructuur en zorgt voor een optimale warmte- en vochtregulatie. Dit wil zeggen dat koudschuim zorgt voor een goede isolatie en ventilatie. Door de goede ventilatie blijft het matras koeler. Bij het inveren van het schuim zorgt de open celstructuur ervoor dat het matras terug in de oude vorm komt.

Het materiaal is vormvast en zorgt ervoor dat kuilvorming bijna niet voorkomt. Vormvast houdt ook in dat de levensduur van dit koudschuim matras zéér goed is. De levensduur van dit Better Night matras Excellence is dan ook 10 à 15 jaar afhankelijk van de intensiteit/densiteit van het gebruik.

kern

Densiteit

De dichtheid ( = densiteit ) van koudschuim heeft betrekking op het gewicht van de gebruiker, de kwaliteit van het schuim en de levensduur. Een hogere densiteit koudschuim zal langer meegaan en meer veerkracht geven. Het kost ook meestal een beetje meer, echter komt dit in het comfort terug. Een HR 35 kan prima voor een kindermatras gebruikt worden hoewel ook voor kinderen de veerkracht van het matras voor het comfort zorgt. Een HR 35 is echter niet geschikt voor een volwassen persoon. In de regel kunt u het beste voor de hoogst mogelijke densiteit kiezen als het om koudschuim gaat.

Dit in tegenstelling tot traagschuim waar het ademvermogen evenals de temperatuur enorm beïnvloed wordt door de gebruikte densiteit.

Dichtheid, ook wel densiteit genoemd, is een meting van de massa per volume-eenheid. Gemeten en uitgedrukt in kilogram per kubieke meter (kg/m3). Hoe hoger de densiteit, hoe beter de veerkracht. De densiteit van koudschuim wordt meestal uitgedrukt in HR (High Resilience) wat staat voor hoge veerkracht. Hoge schuim dichtheid (hoger dan HR 50) biedt veel veerkracht, een goed ademvermogen en een zeer lange levensduur zonder kuilvorming. De ondersteuningsfactor, de duurzaamheid en de flexibiliteit zijn voorwaarden die betrekking hebben tot de celdichtheid en hoe deze van invloed zijn op de prestaties van koudschuim.

Een ander voordeel van koudschuim is dat het geschikt is voor alle gewichtsklassen. Dit Better Night HR40 matras Excellence zorgt voor een goede ondersteuning en een optimaal slaapklimaat.

Maten

Dit matras kan ook in andere maten dan de standaard maten geleverd worden, indien gewenst kan dit matras op maat gemaakt worden in elke gewenste maat, neemt U hiervoor contact met ons op. De standaardmaten (90/140/160/180x200) zijn op stock en binnen de 2-3 werkdagen leverbaar. De levertermijn voor de buitenmaten bedraagt ook 2-3 werkdagen. Als u meteen uw product wil afhalen in ons magazijn, gelieve ons dan eerst te contacteren.  

Bijkomende informatie

Hoogte/dikte 25 cm
Afdeklaag koudschuim
Anti-allergisch Ja
Densiteit 55 kg/m³
Garantie 5 jaar
Hoes/tijk afritsbaar ja
Hoes/tijk doorstikking ja
Hoes/tijk samenstelling 3D bamboehoes
Hoes wasbaar ja
Levertermijn Op voorraad
Matras kern koudschuim
Maximale belasting per persoon 120 kg
Merk Better Night
Soort matras koudschuim
Ventilatie Ja
Vrij van schadelijke gassen (CFK) ja
Weerszijden beslaapbaar Ja
Zweetbestendig Ja

Bestelinformatie

Bij Slaapwel maken we uw aankoopervaring eenvoudig en zorgeloos. Na uw bestelling ontvangt u direct een bevestiging en nemen we contact op om de gratis levering van uw bed en matras te plannen. Daarnaast ontlasten we het milieu door niet alleen uw oude matras, maar ook alle plastic en verpakkingsmateriaal kosteloos mee te nemen voor milieuvriendelijke verwerking.

Bent u achteraf niet tevreden? U heeft 14 dagen om van gedachten te veranderen. En ons team staat altijd klaar met deskundig advies. Kies voor Slaapwel, waar comfort hand in hand gaat met duurzaamheid.