Boxspring reinigen: 4 handige tips

Boxspring reinigen: 4 handige tips

Boxspring reinigen: 4 handige tips

Net zoals uw lakens en uw matras is het belangrijk om af en toe uw boxspring eens een stevige onderhoudsbeurt te geven. Door uw boxspring regelmatig te reinigen houdt u deze hygiënisch en zorgt u bovendien voor een langere levensduur. Een boxspring reinigen neemt wat meer tijd in beslag, maar dankzij onze tips in het kinderspel!

Tip 1. Beddengoed wassen

Om vuil in uw bed te voorkomen, is het enorm belangrijk om lakens en alle matrasbeschermers regelmatig te wassen. Het wordt steeds vaker aangeraden om minstens 1x per week uw beddengoed te wassen. Zo houdt u uw beddengoed proper, waar natuurlijk ook de hygiëne voor de rest van uw boxspring van profiteert en u kunt altijd terug tussen de verse lakens kruipen.

Tip 2. Maak de boxspring stofvrij met een zofzuiger

Als u het beddengoed wisselt van de matras, kan dit ook het ideale moment zijn om uw boxspring van kop tot teen te stofzuigen. Zo verwijdert u gemakkelijk huidschilfers, stof en huisstofmijten. Stof meteen de omkadering van uw bed af met een vochtige doek om er zeker van te zijn dat er geen stof achterblijft.

boxspring reinigen met deze 4 handige tips

Tip 3. Laat uw boxspring goed verluchten

Uw boxspring en kamer laten verluchten met frissen buitenlucht is ook een aanrader. Ventileren en verluchten zorgt voor een gezonde binnenlucht. Zet dus nadat u bent opgestaan of net voor het slapengaan uw venster even open. De frisse lucht vermijdt dat schimmels en huisstofmijt vrij spel krijgen door vochtopstapeling.

Tip 4. Gebruik een matrashoes

Overweeg te investeren in een matrasbeschermer om uw boxspring optimaal te beschermen. Een goede matrasbeschermer gaat de slijtage van uw matras tegen, voorkomt de verspreiding van huisstofmijt en houdt het vocht dat we 's nachts verliezen tegen, zodat deze niet terechtkomt in uw matras. Was dit wel samen met uw beddengoed regelmatig, zodat de beschermer fris en vrij blijft van bacteriën.

Kunt u niet meer wachten om met deze tips aan de slag te gaan? Zeg vaarwel tegen alle bacteriën en plan binnenkort een onderhoudsbeurt om uw boxspring volledig te reinigen.
Geplaatst op 23/11/2022